
Banana Pancakes met Kaneel & Griekse Yoghurt
Ingredienten
⭐ Voor 2–3 personen (± 10–14 kleine pancakes)
Ingrediënten:
2 rijpe bananen
2 grote eieren
1 tl kaneel (naar smaak)
1 tl bakpoeder (optioneel maar sterk aanbevolen voor luchtigheid)
1 el havermout of havermeel (optioneel voor stevigheid)
1 el kokosolie of roomboter voor het bakken
Griekse yoghurt voor topping (3–4 el per persoon) 1 tl honing of maple syrup (optioneel)
2 rijpe bananen
2 grote eieren
1 tl kaneel (naar smaak)
1 tl bakpoeder (optioneel maar sterk aanbevolen voor luchtigheid)
1 el havermout of havermeel (optioneel voor stevigheid)
1 el kokosolie of roomboter voor het bakken
Griekse yoghurt voor topping (3–4 el per persoon) 1 tl honing of maple syrup (optioneel)
Bereiding
Bereidingswijze
Bananen prakken
Prak de bananen volledig fijn, zonder grote stukjes. Hoe gladder, hoe beter het beslag bindt.
Eieren toevoegen
Voeg de losgeklopte eieren toe aan de geprakte banaan. Meng tot een romige massa.
Kaneel, bakpoeder en havermout
Voeg kaneel en bakpoeder toe. Wil je stevigere pancakes die minder uitlopen? ➜ voeg 1 el havermout of havermeel toe.
Rusttijd (optioneel maar aanbevolen) Laat het beslag 5 minuten rusten. Hierdoor kan de haver vocht opnemen en wordt het beslag dikker en makkelijker te bakken.
Prak de bananen volledig fijn, zonder grote stukjes. Hoe gladder, hoe beter het beslag bindt.
Eieren toevoegen
Voeg de losgeklopte eieren toe aan de geprakte banaan. Meng tot een romige massa.
Kaneel, bakpoeder en havermout
Voeg kaneel en bakpoeder toe. Wil je stevigere pancakes die minder uitlopen? ➜ voeg 1 el havermout of havermeel toe.
Rusttijd (optioneel maar aanbevolen) Laat het beslag 5 minuten rusten. Hierdoor kan de haver vocht opnemen en wordt het beslag dikker en makkelijker te bakken.
Bereiding
Bereidingswijze
Pannen verwarmen
Smelt wat kokosolie of boter in een pan op middellaag vuur. Wrijf de pan eventueel licht in met een keukenpapiertje om een dun laagje te creëren.
Kleine pancakes bakken
Gebruik 1–2 eetlepels beslag per pannenkoek. Kleine pancakes houden mooie vorm en keren makkelijk.
Geduldige baktijd
Bak 2–3 minuten per kant. Wacht tot de bovenkant kleine belletjes krijgt en de randen droger worden, dan keren. ➜ niet te heet bakken, anders verbranden ze terwijl de binnenkant nog zacht is.
Serveren
Serveer direct met Griekse yoghurt en een beetje honing of maple syrup.
Smelt wat kokosolie of boter in een pan op middellaag vuur. Wrijf de pan eventueel licht in met een keukenpapiertje om een dun laagje te creëren.
Kleine pancakes bakken
Gebruik 1–2 eetlepels beslag per pannenkoek. Kleine pancakes houden mooie vorm en keren makkelijk.
Geduldige baktijd
Bak 2–3 minuten per kant. Wacht tot de bovenkant kleine belletjes krijgt en de randen droger worden, dan keren. ➜ niet te heet bakken, anders verbranden ze terwijl de binnenkant nog zacht is.
Serveren
Serveer direct met Griekse yoghurt en een beetje honing of maple syrup.
Serveren
Serveer- & Afwerkingstips
✔ Extra kaneel over de yoghurt
✔ Blauwe bessen of aardbeien on top
✔ Handje walnoten, pecannoten of amandelen
✔ Cacaonibs voor crunch
✔ Een klein beetje citrasap voor frisheid
✔ Blauwe bessen of aardbeien on top
✔ Handje walnoten, pecannoten of amandelen
✔ Cacaonibs voor crunch
✔ Een klein beetje citrasap voor frisheid
Tot Slot
Smullen
Banana pancakes met kaneel en Griekse yoghurt zijn een eenvoudig, voedzaam en verrassend veelzijdig gerecht. Ze zijn ideaal als ontbijt, tussendoortje of outdoor-maaltijd en kunnen moeiteloos worden aangepast voor keto, vegetarisch of sportdoeleinden. Door het beslag vooraf te maken en klein te bakken, houd je maximale controle over textuur en smaak, zowel thuis als in de natuur. Geniet ervan – warm uit de pan, met frisse yoghurt en jouw favoriete toppings.