
Banenenbrood
Ingrediënten
Ingrediënten
3 rijpe bananen (hoe bruiner, hoe beter)
2 eieren
120 g gesmolten boter of kokosolie
150 g kristalsuiker of honing
1 tl vanille-extract (optioneel)
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda (optioneel, maar maakt luchtiger)
snufje zout
250 g bloem (tarwebloem of spelt)
optioneel:
80 g walnoten of pecannoten
60 g pure chocolade stukjes
kaneel naar smaak
2 eieren
120 g gesmolten boter of kokosolie
150 g kristalsuiker of honing
1 tl vanille-extract (optioneel)
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda (optioneel, maar maakt luchtiger)
snufje zout
250 g bloem (tarwebloem of spelt)
optioneel:
80 g walnoten of pecannoten
60 g pure chocolade stukjes
kaneel naar smaak
Bereiding
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een cakeblik in of bekleed het met bakpapier.
Prak de bananen in een kom tot puree.
Voeg de eieren, gesmolten boter en suiker toe en meng goed.
Voeg vanille, zout, bakpoeder (en eventueel baking soda) toe.
Meng de bloem voorzichtig door het beslag (niet te veel roeren → blijft luchtiger).
Optioneel:
roer noten of chocolade door het beslag.
Giet het beslag in het cakeblik.
Bak het bananenbrood ongeveer 50–60 minuten tot een satéprikker schoon uit het midden komt.
Laat minimaal 15 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Vet een cakeblik in of bekleed het met bakpapier.
Prak de bananen in een kom tot puree.
Voeg de eieren, gesmolten boter en suiker toe en meng goed.
Voeg vanille, zout, bakpoeder (en eventueel baking soda) toe.
Meng de bloem voorzichtig door het beslag (niet te veel roeren → blijft luchtiger).
Optioneel:
roer noten of chocolade door het beslag.
Giet het beslag in het cakeblik.
Bak het bananenbrood ongeveer 50–60 minuten tot een satéprikker schoon uit het midden komt.
Laat minimaal 15 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Servering
Serveren
Lekker met roomboter, pindakaas, mascarpone of yoghurt.
Past goed bij koffie, thee of warme chocolademelk.
Ideaal als ontbijt, tussendoortje of mee op trip.