Franse stamppot spinazie

Schermafbeelding 2018-06-14 om 17.11.57

Stamppot Spinazie met Franse Worst
Een stevige en smaakvolle maaltijd, ideaal voor tijdens het vissen in Frankrijk. Deze stamppot wordt op smaak gebracht met bacon, wortel en ui.

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 aardappels
  • 1 witte ui
  • 2 wortels
  • 1 Franse worst
  • 250 g bacon
  • 1 teen knoflook
  • 250 g spinazie
  • 1,5 L water
  • 1 el olijfolie
  • Peper & zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels in grove stukken en kook ze 20 minuten in 1,5 L water.
  2. Snijd ondertussen de wortel, ui, knoflook en Franse worst in stukjes.
  3. Wanneer de aardappels nog 8 minuten moeten koken, bak je de groenten, worst en bacon in een pan met olijfolie. Laat dit 4-5 minuten bakken.
  4. Voeg de spinazie toe en roer goed door totdat deze geslonken is.
  5. Giet de aardappels af en prak ze met een vork. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Meng het groente- en vleesmengsel door de gestampte aardappels.
  7. Even goed mengen en eet smakelijk!