Stamppot Spinazie met Franse Worst
Een stevige en smaakvolle maaltijd, ideaal voor tijdens het vissen in Frankrijk. Deze stamppot wordt op smaak gebracht met bacon, wortel en ui.
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 2 personen
Ingrediënten
- 4 aardappels
- 1 witte ui
- 2 wortels
- 1 Franse worst
- 250 g bacon
- 1 teen knoflook
- 250 g spinazie
- 1,5 L water
- 1 el olijfolie
- Peper & zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de aardappels in grove stukken en kook ze 20 minuten in 1,5 L water.
- Snijd ondertussen de wortel, ui, knoflook en Franse worst in stukjes.
- Wanneer de aardappels nog 8 minuten moeten koken, bak je de groenten, worst en bacon in een pan met olijfolie. Laat dit 4-5 minuten bakken.
- Voeg de spinazie toe en roer goed door totdat deze geslonken is.
- Giet de aardappels af en prak ze met een vork. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng het groente- en vleesmengsel door de gestampte aardappels.
- Even goed mengen en eet smakelijk!