Tomahawk Steak

20190106_173105

Bereidingstijd: 40 min
Voor: 2-3 personen


Ingrediënten:

  • 1 groot stuk Tomahawk Steak
  • 1 snufje Grof Zeezout

Bereidingswijze:

  1. Laat de steak op kamertemperatuur komen.
  2. Vul de BBQ met grote kolen en steek deze aan.
  3. Verhit de BBQ tot 160°C met behulp van een hitteschild en luchttoevoer.
  4. Plaats de steak op de BBQ en gaar indirect totdat de kerntemperatuur 47°C bereikt.
  5. Haal de steak van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 300°C.
  6. Grill de steak aan beide kanten gedurende 1 minuut. Draai het vlees per halve minuut een kwartslag voor mooie grillstrepen.
  7. Laat de steak 10 minuten rusten.
  8. Snijd het bot van de steak af en snijd het vlees tegen de draad in in mooie plakken.
  9. Garneer met grof zeezout.

Eet smakelijk!