Bereidingstijd: 40 min
Voor: 2-3 personen
Ingrediënten:
- 1 groot stuk Tomahawk Steak
- 1 snufje Grof Zeezout
Bereidingswijze:
- Laat de steak op kamertemperatuur komen.
- Vul de BBQ met grote kolen en steek deze aan.
- Verhit de BBQ tot 160°C met behulp van een hitteschild en luchttoevoer.
- Plaats de steak op de BBQ en gaar indirect totdat de kerntemperatuur 47°C bereikt.
- Haal de steak van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 300°C.
- Grill de steak aan beide kanten gedurende 1 minuut. Draai het vlees per halve minuut een kwartslag voor mooie grillstrepen.
- Laat de steak 10 minuten rusten.
- Snijd het bot van de steak af en snijd het vlees tegen de draad in in mooie plakken.
- Garneer met grof zeezout.
Eet smakelijk!