Authentieke Dutch Oven Erwtensoep
Een heerlijke, klassieke erwtensoep bereid in een Dutch Oven. Gemaakt met pure ingrediënten zoals varkensstaart, zuurkoolspek en spliterwten!
Bereidingstijd: 3 uur
Voor: 6 personen
Ingrediënten
- 500 g spliterwten
- 300 g zuurkoolspek
- 5 varkensstaarten
- 1 rookworst
- 2 L water
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 3 aardappels
- 2 tenen knoflook
- 2 tl kruidnagel
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de kolen in een firestarter en plaats de Dutch Oven erboven.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan.
- Voeg de varkensstaarten, zuurkoolspek en spliterwten toe.
- Giet 2 liter water in de pan en laat het geheel 1,5 uur trekken. Voeg indien nodig extra kolen toe om de warmte te behouden.
- Snijd de prei, winterpeen, uien en aardappels in blokjes en voeg toe.
- Snijd de knoflook fijn en roer door de soep.
- Laat nog eens 45 minuten trekken.
- Breng op smaak met kruidnagel, peper en zout.
- Haal de spek uit de pan, snijd in blokjes en voeg weer toe.
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe.
- Verwijder de varkensstaarten en gooi deze weg.
- Zodra de rookworst warm is, is de soep klaar om te serveren.
Eet smakelijk!