Authentieke Erwtensoep | Uit de Dutch Oven

20180309_180247

Authentieke Dutch Oven Erwtensoep
Een heerlijke, klassieke erwtensoep bereid in een Dutch Oven. Gemaakt met pure ingrediënten zoals varkensstaart, zuurkoolspek en spliterwten!

Bereidingstijd: 3 uur
Voor: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 g spliterwten
  • 300 g zuurkoolspek
  • 5 varkensstaarten
  • 1 rookworst
  • 2 L water
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 3 aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kruidnagel
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kolen in een firestarter en plaats de Dutch Oven erboven.
  2. Verhit een beetje olijfolie in de pan.
  3. Voeg de varkensstaarten, zuurkoolspek en spliterwten toe.
  4. Giet 2 liter water in de pan en laat het geheel 1,5 uur trekken. Voeg indien nodig extra kolen toe om de warmte te behouden.
  5. Snijd de prei, winterpeen, uien en aardappels in blokjes en voeg toe.
  6. Snijd de knoflook fijn en roer door de soep.
  7. Laat nog eens 45 minuten trekken.
  8. Breng op smaak met kruidnagel, peper en zout.
  9. Haal de spek uit de pan, snijd in blokjes en voeg weer toe.
  10. Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe.
  11. Verwijder de varkensstaarten en gooi deze weg.
  12. Zodra de rookworst warm is, is de soep klaar om te serveren.

Eet smakelijk!