Champagne Smoked Salmon

Smoked Salmon

Een heerlijk groot stuk Noorse gerookte zalm. Hierbij gebruiken we hickoryhout, geweekt in champagne. Afgegarneerd met asperges en citroensap. Genieten!

Bereidingstijd: 8,5 uur
Voor: 4 personen

Ingrediënten

  • Zalmfilet op de huid: 1400 g
  • Zoutrub
  • Champagne
  • Asperges: 300 g
  • Citroensap

Beschrijving

  1. Pekel de zalm door hem volledig te bedekken met de zoutrub, zowel de huid als de vleeskant. Hierdoor onttrek je vocht uit de vis, waardoor hij een mooie structuur krijgt en minder glazig wordt.
  2. Leg de zalm 8 uur te rusten in de koeling.
  3. Plaats de cederhouten rookplank en het hickoryhout in de champagne en laat minimaal 4 uur weken.
  4. Na 8 uur spoel je de zalm af en dep je hem droog met een schone theedoek.
  5. Verhit de BBQ tot 90°C.
  6. Plaats het hickoryhout tussen de kolen.
  7. Leg de zalm op de cederhouten rookplank en voeg de asperges toe op de BBQ.
  8. Laat het geheel 25-30 minuten roken.
  9. Leg de zalm op een serveerplank en garneer met asperges en citroensap.

Eet smakelijk!