Bereidingstijd: 2 uur
[/text-with-icon][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding="no-extra-padding" column_padding_tablet="inherit" column_padding_phone="inherit" column_padding_position="all" column_element_direction_desktop="default" column_element_spacing="default" desktop_text_alignment="default" tablet_text_alignment="default" phone_text_alignment="default" background_color_opacity="1" background_hover_color_opacity="1" column_backdrop_filter="none" column_shadow="none" column_border_radius="none" column_link_target="_self" overflow="visible" gradient_direction="left_to_right" overlay_strength="0.3" width="1/2" tablet_width_inherit="default" animation_type="default" bg_image_animation="none" border_type="simple" column_border_width="none" column_border_style="solid"][text-with-icon icon_type="font_icon" icon="icon-user" color="Extra-Color-1"]Voor 4 personen
[/text-with-icon][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row type="in_container" full_screen_row_position="middle" column_margin="default" column_direction="default" column_direction_tablet="default" column_direction_phone="default" scene_position="center" text_color="dark" text_align="left" row_border_radius="none" row_border_radius_applies="bg" overflow="visible" overlay_strength="0.3" gradient_direction="left_to_right" shape_divider_position="bottom" bg_image_animation="none"][vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_tablet="inherit" column_padding_phone="inherit" column_padding_position="all" column_element_direction_desktop="default" column_element_spacing="default" desktop_text_alignment="default" tablet_text_alignment="default" phone_text_alignment="default" sticky_content="true" sticky_content_functionality="css" sticky_content_alignment="default" background_color_opacity="1" background_hover_color_opacity="1" column_backdrop_filter="none" column_shadow="none" column_border_radius="none" column_link_target="_self" column_position="default" gradient_direction="left_to_right" overlay_strength="0.3" width="1/1" tablet_width_inherit="default" animation_type="default" bg_image_animation="none" border_type="simple" column_border_width="none" column_border_style="solid" column_padding_type="default" gradient_type="default"][vc_column_text]Ingrediënten
[/vc_column_text][fancy-ul icon_type="standard_dash" color="Accent-Color" alignment="left" spacing="default"]- Lamsrack: 2 stuks
- Olijfolie: 2 el
- Rozemarijn: 2 takjes
- Thijm: 2 takjes
- Peterselie:2 takjes
- Knoflook: 3 tenen
- Gedroogde chili: 1 el
- Peper & Zout
Beschrijving
[/vc_column_text][vc_column_text]Bereiding:- Bereidt de rub in een vijzel. Voeg de rozemarijn, thijm, peterselie, knoflook, chili en olijfolie bij elkaar en stamp tot een gladde massa.
- Breng het lamsrack op smaak met zout & peper.
- Smeer de rub over het vlees aan alle kanten.
- Laat een uur intrekken. Zo kan het vlees op kamer temperatuur komen.
- Verwarm de BBQ tot 180C. Zorg voor een hitteschild of een warm en een koud deel door de kolen te spreiden.
- Plaats het vlees op het koude deel van de BBQ zodat het indirect kan garen.
- Verwarm het vlees tot 45C kerntemperatuur. Haal het dan van de BBQ af.
- Verwarm de BBQ nu tot 220C.
- Plaats het vlees nu op het warme deel van de BBQ, direct boven de hete kolen / vuur.
- Schroei het vlees aan beide kanten voor 1.5minuut per kant.
- Laat het vlees nu 10 minuten rusten.
- Snijdt het lamsrack in koteltjes.
- Garneer met wat peper en zout.
- Eet smakelijk!