Steak aus dem Dutch Oven

Dutch Oven Steak

Dutch oven steak


Een heerlijke Dutch Oven steak, gebakken in een gietijzeren koekenpan en op smaak gebracht met rozemarijn, tijm en grof zeezout. Puur en natuurlijk genieten. Deze maaltijd heeft een bereidingstijd van ongeveer 20 minuten en is perfect voor 2 personen.


Ingrediënten

  • Steak (1 groot stuk)

  • Knoflook (2 tenen)

  • Rozemarijn (1 takje)

  • Tijm (1 takje)

  • Olijfolie (2 eetlepels)

  • Grof zeezout (1 snufje)

  • Zwarte peper (1 snufje)

Beschrijving

Bereiding:

1. Laat de steak op kamertemperatuur komen.

2. Steek kolen en hout aan op een stabiele ondergrond, zodat er met de Dutch Oven op gekookt kan worden.

3. Verwarm olijfolie in de Dutch Oven op het open vuur.

4. Grill de steak in de Dutch Oven met knoflook, rozemarijn en thijm.

5. Keer de steak regelmatig om.

6. Laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 54C.

7. Haal de steak van het vuur, en laat 5-10min rusten.

8. Snijdt het vlees aan.

9. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

10. Eetsmakelijk!