Kip in Pindasaus met Noedels

Ingredienten

Voor 3–4 personen

Voor de kip
-500 g kipfilet of kippendij, in reepjes
-1 el olie (arachide, kokos of olijfolie)
-1 tl paprikapoeder
-1 tl knoflookpoeder (of 1 vers teentje)
-Snufje zout en peper

Voor de pindasaus
-4 el pindakaas (crunchy of smooth)
-200 ml kokosmelk
-1–2 el sojasaus
-1 el honing of bruine suiker
-1 tl limoen- of citroensap
-½ tl sambal of chilivlokken (optioneel)
-½ tl gemberpoeder of verse gember

Voor de noedels + afwerking
-250 g noedels
-1 rode paprika, in reepjes
-2 lente-uitjes, fijngesneden
-Handje pinda’s of cashewnoten
-Extra limoen of citroen
-Verse koriander (optioneel)
Bereiding

Bereidingswijze

Noedels koken
Kook de noedels volgens de verpakking. Spoel kort af met koud water en laat uitlekken zodat ze niet plakken.

Kip bakken
Verhit olie in een pan. Voeg kipreepjes toe, plus paprikapoeder, knoflook, zout en peper. Bak ± 6–8 minuten tot goudbruin en gaar.

Groenten toevoegen
Voeg paprika toe en bak 2–3 minuten mee voor structuur, of langer als je zachtere groenten wilt.

Bereiding

Bereidingswijze

Pindasaus maken
Meng in een kom: pindakaas, kokosmelk, sojasaus, honing, limoen, sambal en gember. Roer glad. ➜ Tip: begin met weinig sambal en voeg later meer toe.

Saus toevoegen aan de kip
Schenk de saus bij de kip en paprika. Laat 4–6 minuten sudderen tot dik en romig. Als de saus te dik wordt, voeg een beetje water of extra kokosmelk toe.

Samenvoegen of separaat serveren
Je kunt: de noedels door de saus mengen, of apart serveren met kip en saus eroverheen.

Afwerken
Strooi lente-ui, limoen, pinda’s of cashewnoten over het gerecht en serveer warm.
Serveren

🍽️ Serveer- & Topping Ideeën

Extra koriander of peterselie

Gehakte pinda’s voor crunch

Limoenpartjes voor frisheid

Taugé of komkommer voor bite

Een snufje sesamzaad