Allereerst moet de pan voor gebruik in geolied worden. Dit kun je op de volgende manier doen:
- Verwarm de pan tot 150*C. Dit kan binnen in een oven, of buiten op de kolen (met zo'n 7 briketten).
- Haal een keukenrol door de pan (om het wax-laagje van de fabriek weg te poetsen)
- Nu kun je de hete pan inwrijven met zonnebloemolie (deze olie is smaak/geurloos), hierdoor behandel je de pan voor komende bereidingen en dit stop het aanbakken van producten.
- Verwarm hem nu nog een uur op 150*C, daarna is hij klaar voor gebruik.
Een paar tips voor het gebruik:
- Gooi nooit koud water in een hete pan, dan kan hij scheurtjes gaan vertonen.
- Zet nooit een lege pan op het vuur, dan kan hij vervormen.
- Gebruik nooit heftige schoonmaakmiddelen.
- Droog hem altijd snel af om roesten te voorkomen.
- Mocht hij toch gaan roesten, gebruik dan een ijzeren schuurspons om het weg te halen, en herhaal daarna het proces van in-oliën.
