
Kip in Pindasaus met Noedels
Ingredienten
Voor 3–4 personen
Voor de kip
-500 g kipfilet of kippendij, in reepjes
-1 el olie (arachide, kokos of olijfolie)
-1 tl paprikapoeder
-1 tl knoflookpoeder (of 1 vers teentje)
-Snufje zout en peper
Voor de pindasaus
-4 el pindakaas (crunchy of smooth)
-200 ml kokosmelk
-1–2 el sojasaus
-1 el honing of bruine suiker
-1 tl limoen- of citroensap
-½ tl sambal of chilivlokken (optioneel)
-½ tl gemberpoeder of verse gember
Voor de noedels + afwerking
-250 g noedels
-1 rode paprika, in reepjes
-2 lente-uitjes, fijngesneden
-Handje pinda’s of cashewnoten
-Extra limoen of citroen
-Verse koriander (optioneel)
-500 g kipfilet of kippendij, in reepjes
-1 el olie (arachide, kokos of olijfolie)
-1 tl paprikapoeder
-1 tl knoflookpoeder (of 1 vers teentje)
-Snufje zout en peper
Voor de pindasaus
-4 el pindakaas (crunchy of smooth)
-200 ml kokosmelk
-1–2 el sojasaus
-1 el honing of bruine suiker
-1 tl limoen- of citroensap
-½ tl sambal of chilivlokken (optioneel)
-½ tl gemberpoeder of verse gember
Voor de noedels + afwerking
-250 g noedels
-1 rode paprika, in reepjes
-2 lente-uitjes, fijngesneden
-Handje pinda’s of cashewnoten
-Extra limoen of citroen
-Verse koriander (optioneel)
Bereiding
Bereidingswijze
Noedels koken
Kook de noedels volgens de verpakking. Spoel kort af met koud water en laat uitlekken zodat ze niet plakken.
Kip bakken
Verhit olie in een pan. Voeg kipreepjes toe, plus paprikapoeder, knoflook, zout en peper. Bak ± 6–8 minuten tot goudbruin en gaar.
Groenten toevoegen
Voeg paprika toe en bak 2–3 minuten mee voor structuur, of langer als je zachtere groenten wilt.
Kook de noedels volgens de verpakking. Spoel kort af met koud water en laat uitlekken zodat ze niet plakken.
Kip bakken
Verhit olie in een pan. Voeg kipreepjes toe, plus paprikapoeder, knoflook, zout en peper. Bak ± 6–8 minuten tot goudbruin en gaar.
Groenten toevoegen
Voeg paprika toe en bak 2–3 minuten mee voor structuur, of langer als je zachtere groenten wilt.
Bereiding
Bereidingswijze
Pindasaus maken
Meng in een kom: pindakaas, kokosmelk, sojasaus, honing, limoen, sambal en gember. Roer glad. ➜ Tip: begin met weinig sambal en voeg later meer toe.
Saus toevoegen aan de kip
Schenk de saus bij de kip en paprika. Laat 4–6 minuten sudderen tot dik en romig. Als de saus te dik wordt, voeg een beetje water of extra kokosmelk toe.
Samenvoegen of separaat serveren
Je kunt: de noedels door de saus mengen, of apart serveren met kip en saus eroverheen.
Afwerken
Strooi lente-ui, limoen, pinda’s of cashewnoten over het gerecht en serveer warm.
Meng in een kom: pindakaas, kokosmelk, sojasaus, honing, limoen, sambal en gember. Roer glad. ➜ Tip: begin met weinig sambal en voeg later meer toe.
Saus toevoegen aan de kip
Schenk de saus bij de kip en paprika. Laat 4–6 minuten sudderen tot dik en romig. Als de saus te dik wordt, voeg een beetje water of extra kokosmelk toe.
Samenvoegen of separaat serveren
Je kunt: de noedels door de saus mengen, of apart serveren met kip en saus eroverheen.
Afwerken
Strooi lente-ui, limoen, pinda’s of cashewnoten over het gerecht en serveer warm.
Serveren
🍽️ Serveer- & Topping Ideeën
Extra koriander of peterselie
Gehakte pinda’s voor crunch
Limoenpartjes voor frisheid
Taugé of komkommer voor bite
Een snufje sesamzaad
Gehakte pinda’s voor crunch
Limoenpartjes voor frisheid
Taugé of komkommer voor bite
Een snufje sesamzaad