“Een Iers stuk Tomahawk Steak van meer dan 1kg. Eerst indirect gegaard, daarna op hoge temperatuur gegrilld. Genieten!”
Bereidingstijd: 40min
Voor 2-3 personen
Ingrediënten
Tomahawk Steak
Grof Zeezout
Beschrijving
Bereiding Tomahawk Steak:
1. Laat de steak op kamertemperatuur komen.
2. Vul de BBQ tot de rand met grote kolen, en steek deze aan.
3. Als de kolen aan staan, sluit je de BBQ en verhit je deze tot 160C.
4. Reguleer de temperatuur door middel van een hitteschild en de luchttoevoer.
5. Plaats nu de steak op de BBQ.
6. Wanneer het vlees 47C kern temperatuur bereikt heeft is het indirect garen gereed.
7. Haal het vlees van de BBQ, en stook deze zonder hitteschild op tot 300C.
8. Zodra de BBQ de juiste temperatuur bereikt heeft, kun je het vlees direct grillen.
9. Grill het aan beide kanten 1 min. Draai het vlees per halve minuut een kwartslag voor mooie grillstrepen.
10. Laat het vlees 10 minuten rusten.
11. Nu kun je het vlees aansnijden. Snijd eerst het bot van de steak af. Snijd daarna tegen de draad van het vlees in, de steak in mooie plakken.
12. Garneer met grof zeezout.
Eet smakelijk!