Bereiding:
- Laat de procureur op kamertemperatuur komen.
- Vul de BBQ tot de rand met grote kolen, en steek deze aan.
- Mix de poeders voor de dry-rub, en masseer deze in het vlees.
- Als de kolen aan staan, sluit je de BBQ en verhit je deze tot 120C.
- Reguleer de temperatuur door middel van een hitteschild en de luchttoevoer.
- Plaats nu de procureur in een ovenschaal en plaats op de BBQ.
- Plaats de kerntemperatuurmeter.
- Wanneer het vlees 87C bereikt heeft is het gaar, laat het indien nodig nog langer garen tot 7 uur zodat het vlees mooi uit elkaar valt.
- Haal het vlees er na 7 uur af, laat nagaren in aluminium folie voor 20min.
- Daarna kun je vlees ‘pullen’ met behulp van 2 vorken.
- Serveer het vlees op een broodje.
- Garneer met bbq saus, gebakken ui, zilverui, en peterselie.
Eet smakelijk!