Franse stamppot spinazie

Een Stamppot Spinazie, met een franse worst. Dit gerecht wordt op smaak gebracht met bacon, wortel & ui. Een overheerlijke stevige maaltijd wanneer je aan het vissen bent in Frankrijk!

Bereidingstijd: 30min

2 personen

Share:

Ingrediënten

Aardappels:

4
Witte ui:

1
Wortels:

2
Franse worst:

1
Bacon:

250g
Knoflook:

1 teen
Spinazie:

250g
Water:

1.5L
Olijfolie:

1 el

Beschrijving

Bereiding:

  1. Snijd de aardappels in grove stukken.
  2. Kook de aardappels voor 20min in 1.5L water.
  3. Snijd ondertussen de wortel, ui, knoflook en worst.
  4. Wanneer de aardappels nog 8 minuten moeten koken, start je met het bakken van de groenten, worst & bacon. Laat 4-5 minuten bakken.
  5. Voeg dan de spinazie toe aan de pan.
  6. Goed doorroeren, zodat de spinazie slinkt.
  7. Giet dan de aardappels na 20min koken af.
  8. Prak de aardappels met een vork.
  9. Voeg wat peper & zout toe.
  10. Meng de mix van groenten en vlees door de pan met gepureerde aardappel.
  11. Even goed mengen, en eet smakelijk!

Benodigdheden:

Recente recepten

Macaroni Smac
T-Bone Steak