Champagne Smoked Salmon

Een heerlijk groot stuk Noorse gerookte zalm. Hierbij gebruiken we hickory hout wat we geweekt hebben in de champagne. Afgegarneerd met asperges en citroensap. Genieten!

8,5 uur bereidingstijd

4 personen

Share:

Ingrediënten

Zalmfilet op de huid:

1400g
Zoutrub:

Champagne:

Asperges:

300g
Citroensap:

Beschrijving

Bereiding:

  1. Pekel de zalm door hem volledig te bedekken met de zoutrub, zowel de huid als de vleeskant. Hierdoor onttrek je vocht uit de vis, waardoor hij een mooie structuur krijgt en minder glazig wordt.
  2. Leg de zalm 8 uur te rusten in de koeling.
  3. Plaats de cederhouten rookplank en het hickory hout in de champagne en laat ook minimaal 4 uur weken.
  4. Na 8 uur spoel je de zalm af. Dep hem droog in een schone theedoek.
  5. Verhit de BBQ tot 90C.
  6. Plaats het hickory hout tussen de kolen.
  7. Plaats daarna de zalm op de cederhouten rookplank.
  8. Voeg de asperges toe op de BBQ.
  9. Laat het geheel 25-30 minuten roken.
  10. Leg de zalm op een serveerplank.
  11. Garneer de zalm en asperges met citroensap.
  12. Eet smakelijk!

Recent projects

Iberico Secreto
Tuna Melt Toast