Skip to main content

“Een heerlijk mals lamsrack recept. Op smaak gebracht met een rub van rozemarijn, thijm, peterselie, chili en knoflook. Gegaard met een reverse sear techniek voor een rose en krokant stuk vlees. Genieten!”

Bereidingstijd: 2 uur
Voor 4 personen

Ingrediënten

  • Lamsrack: 2 stuks
  • Olijfolie: 2 el
  • Rozemarijn: 2 takjes
  • Thijm: 2 takjes
  • Peterselie:2 takjes
  • Knoflook: 3 tenen
  • Gedroogde chili: 1 el
  • Peper & Zout

Beschrijving

Bereiding:

  1. Bereidt de rub in een vijzel. Voeg de rozemarijn, thijm, peterselie, knoflook, chili en olijfolie bij elkaar en stamp tot een gladde massa.
  2. Breng het lamsrack op smaak met zout & peper.
  3. Smeer de rub over het vlees aan alle kanten.
  4. Laat een uur intrekken. Zo kan het vlees op kamer temperatuur komen.
  5. Verwarm de BBQ tot 180C. Zorg voor een hitteschild of een warm en een koud deel door de kolen te spreiden.
  6. Plaats het vlees op het koude deel van de BBQ zodat het indirect kan garen.
  7. Verwarm het vlees tot 45C kerntemperatuur. Haal het dan van de BBQ af.
  8. Verwarm de BBQ nu tot 220C.
  9. Plaats het vlees nu op het warme deel van de BBQ, direct boven de hete kolen / vuur.
  10. Schroei het vlees aan beide kanten voor 1.5minuut per kant.
  11. Laat het vlees nu 10 minuten rusten.
  12. Snijdt het lamsrack in koteltjes.
  13. Garneer met wat peper en zout.
  14. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Chat openen
Hulp nodig ?
Hallo,
Hoe kan ik je van dienst zijn ?