Authentieke erwtensoep

“Een heerlijke authentieke Dutch Oven erwtensoep. Op basis van pure ingredienten zoals varkensstaart, zuurkoolspek, en spliterwten!”

Bereidingstijd: 3u

6 personen

Share:

Ingrediënten

Spliterwten:

500g
Zuurkoolspek:

300g
Varkensstaarten:

5
Rookworst:

1
Water:

2L
Prei:

1
Winterpeen:

1
Uien:

2
Aardappels:

3
Knoflook:

2 tenen
Kruidnagel:

2 tl
Peper & Zout:

Beschrijving

Bereiding:

  1. Verwarm de kolen in de firestarter.
  2. Plaats de Dutch Oven boven de kolen.
  3. Warm olijfolie op in de pan.
  4. Plaats de varkens staarten, zuurkoolspek en spliterwten in de pan.
  5. Voeg 2 liter water toe aan de pan.
  6. Laat het geheel 1,5 uur trekken.
  7. Mochten de kolen erg aan warmte verliezen, kun je er altijd meer toevoegen.
  8. Snijd de prei, winter peen, uien, aardappels in blokjes en voeg toe aan de soep.
  9. Snijd ook de knoflook fijn en voeg toe aan de soep.
  10. Last het geheel nog 45 minuten trekken.
  11. Breng de soep op smaak met de kruidnagel, peper en zout.
  12. Haal de spek uit de pan, en snijdt het in blokjes.
  13. Voeg de spek weer toe aan de pan.
  14. Snijdt de rookworst in plakjes, en voeg toe aan de soep.
  15. Haal de varkens staarten uit de pan, en gooi deze weg.
  16. Zodra de rookworst opgewarmd is, kun je de soep opdienen.
  17. Eet smakelijk!

Benodigdheden:

Recente recepten

Kapsalon 2.0
Chicken Ramen