Skip to main content

“Een heerlijke authentieke Dutch Oven erwtensoep. Op basis van pure ingrediënten zoals varkensstaart, zuurkoolspek, en spliterwten!””

Bereidingstijd: 3 uur
Voor 6 personen

Ingrediënten

  • Spliterwten: 500g
  • Zuurkoolspek: 300g
  • Varkensstaarten: 5
  • Rookworst: 1
  • Water: 2L
  • Prei: 1
  • Winterpeen: 1
  • Uien: 2
  • Aardappels: 3
  • Knoflook: 2 tenen
  • Kruidnagel: 2 tl
  • Peper & Zout

Beschrijving

  1. Verwarm de kolen in de firestarter.
  2. Plaats de Dutch Oven boven de kolen.
  3. Warm olijfolie op in de pan.
  4. Plaats de varkens staarten, zuurkoolspek en spliterwten in de pan.
  5. Voeg 2 liter water toe aan de pan.
  6. Laat het geheel 1,5 uur trekken.
  7. Mochten de kolen erg aan warmte verliezen, kun je er altijd meer toevoegen.
  8. Snijd de prei, winter peen, uien, aardappels in blokjes en voeg toe aan de soep.
  9. Snijd ook de knoflook fijn en voeg toe aan de soep.
  10. Last het geheel nog 45 minuten trekken.
  11. Breng de soep op smaak met de kruidnagel, peper en zout.
  12. Haal de spek uit de pan, en snijdt het in blokjes.
  13. Voeg de spek weer toe aan de pan.
  14. Snijdt de rookworst in plakjes, en voeg toe aan de soep.
  15. Haal de varkens staarten uit de pan, en gooi deze weg.
  16. Zodra de rookworst opgewarmd is, kun je de soep opdienen.
  17. Eet smakelijk!

Leave a Reply

0
    0
    Mijn Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de winkel
    Chat openen
    Hulp nodig ?
    Hallo,
    Hoe kan ik je van dienst zijn ?