“Een heerlijke mals stuk procureur. Gegaard voor 7 uur op een lage temperatuur. Geserveerd op een broodje, gegarneerd met BBQ saus, gebakken ui, zilverui en peterselie. Genieten!”
Bereidingstijd: 8u
Voor 4 personen
Ingrediënten
- Procureur: 1 groot stuk
- paprika poeder: 4 el
- chili poeder: 4 el
- zwarte peper: 2 el
- knoflook poeder: 3 el
- komijn: 1 el
- zout: 1 el
- tijm: 2 el
- oregano: 2 el
- BBQ saus:
- gebakken ui:
- zilverui:
peterselie:
Broodjes:
4 stuks
Beschrijving
- Laat de procureur op kamertemperatuur komen.
- Vul de BBQ tot de rand met grote kolen, en steek deze aan.
- Mix de poeders voor de dry-rub, en masseer deze in het vlees.
- Als de kolen aan staan, sluit je de BBQ en verhit je deze tot 120C.
- Reguleer de temperatuur door middel van een hitteschild en de luchttoevoer.
- Plaats nu de procureur in een ovenschaal en plaats op de BBQ.
- Plaats de kerntemperatuurmeter.
- Wanneer het vlees 87C bereikt heeft is het gaar, laat het indien nodig nog langer garen tot 7 uur zodat het vlees mooi uit elkaar valt.
- Haal het vlees er na 7 uur af, laat nagaren in aluminium folie voor 20min.
- Daarna kun je vlees ‘pullen’ met behulp van 2 vorken.
- Serveer het vlees op een broodje.
- Garneer met bbq saus, gebakken ui, zilverui, en peterselie.
Eet smakelijk!