Wij van Outdoor Food hebben als passie karper vissen. Tijdens het vissen ben je geruime tijd in de natuur, en dan wil je toch ook wat lekkers te eten hebben. Daar is onze liefde voor Outdoor Cooking ontstaan.
Om aan de waterkant aan de slag te kunnen met koken heb je een aantal basis producten nodig:
- Gasbrander
- Pannenset
- Borden / Bestek
- Koeltas
- Lekkere recepten
Gelukkig ben je bij Outdoor Food aan het juiste adres om al je handige items en lekkere recepten op de kop te tikken. Wat wel een belangrijk aandachtspunt is tijdens Outdoor Cooking, is de voedsel veiligheid. Zeker als je met rauw vlees werkt.
– Zorg dat de gekoelde producten (met name vlees) ook echt gekoeld blijven voor gebruik d.m.v. een koeltas met koelelementen.
– Bewaar rauw vlees niet langer dan 12 uur gekoeld in een koeltas, daarna kun je de temperatuur niet meer garanderen.
– Werk niet met rauwe kip, hier zit veel risico aan zoals salmonella, bij verkeerd gebruik kun je daar behoorlijk ziek van worden.
– Let er ook op dat de producten goed verhit zijn (+70C), zo kunnen eventuele bacteriën eruit gebakken worden.
– Als je meer dan 1x gaat kokkerellen tijden je sessie, neem dan voldoende water, een sponsje en wat biologisch afbreekbaar afwasmiddel mee, dan kun je de pannen en het bestek ook netjes afwassen.
Het koken van lekkere recepten aan de waterkant kan echt een feest zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent, dan ben je in staat heerlijke gerechten klaar te maken, alleen of met je vismaat. Outdoor Cooking kan echt een hobby binnen een hobby worden, zoals fotografie dat voor sommige karpervissers ook is. Als je eenmaal geproefd hebt wat er aan heerlijke recepten mogelijk is aan de waterkant, wil je niet meer anders en zorg je altijd dat er wat lekkers te eten is tijdens je vissessie. Voor inspiratie kun je altijd terecht bij onze recepten sectie waar we verschillende gerechten laten zien.