“Heerlijk mals gestoofd rundvlees, in de kokosmelk. Op smaak gebracht met Indonesische kruiden en specerijen. Genieten!”
Ingrediënten
- Sukadelappen: 250g
- Kokosmelk: 400ml
- Knoflook: 1 teen
- Witte uien: 1 stuk(s)
- Rode peper: 1 stuk(s)
- Laos: 1 tl
- Kurkuma: 1 tl
- Koriander: 1 tl
- Komijn: 1 tl
- Laurierblad: 1 stuk(s)
- Gember: 2cm
- Citroengras: 1/2 stengel
- Olijfolie: 2 el
- Rijst
Beschrijving
Steek zo’n 12 kolen aan in de firestarter en snijd vervolgens de sukadelappen in stukken van 2 cm. Snijd ondertussen de knoflook, rode peper en uien fijn en plaats deze in de vijzel en stamp dit fijn tot een gladde pasta.
Plaats nu de hete kolen op de kolenpit, zet de Dutch Oven daar bovenop en warm de olijfolie op in de Dutch Oven. Als het warm is, kun je het rundvlees gaan bakken totdat het een lekker kleurtje krijgt.
Voeg nu de pasta uit de vijzel to. De laos, kurkuma, koriander en komijn kan je hierna meebakken voor extra smaak. Vervolgens kan je het laurierblad, de gember en de stengel citroengras toevoegen.
Voeg 400ml kokosmelk toe aan de Dutch Oven en laat het geheel op een laag pitje voor 2,5 uur stoven. Je kan de temperatuur beheersen door middel van het aantal kolen. Wij hadden een goede ervaring met het garen op 12 kolen. Gaat het te hard? Dan moet je wat kolen wegnemen. Verliezen de kolen hun hitte? Dan kun je een aantal nieuwe kolen toevoegen.
Blijf regelmatig roeren en na 2.5 uur is de rendang klaar. Haal de laurier, gember en citroengras eruit. Serveer het rundvlees met wat rijst.
Eet smakelijk!