“Deze Best Breakfast Egg is een hele goede start van je dag. Na zo’n gebakken ei kun je er heel de dag weer tegenaan! De smaakmakers in dit gerecht zijn ui, knoflook, chorizo en rode peper. In combinatie met gebakken aardappels en gemixt met wat eieren. Heerlijk!”
Ingrediënten
- Voorgegaarde aardappel partjes: 200g
- Eieren: 4 stuks
- Chorizo: 8 plakjes
- Ui: 1/2 stuk(s)
- Spaanje peper: 1/2 stuk(s)
- Knoflook: 1 teentje
- Geraspte kaas
- Olijfolie
- Peper & zout
- Mayonaise (naar smaak)
Beschrijving
Allereerst zet je de koekenpan op het vuur met wat olijfolie erin. Hierin ga je de 200g aardappel partjes lekker bruin bakken. Het kan wel zo’n 15 minuten duren, voor ze lekker bruin worden.
Tijdens het bakken van de aardappels ga je de halve ui in ringen snijden, ook snijd je de peper en de knoflook in kleine stukjes. Ook kun je 8 plakjes chorizo alvast in vieren snijden. Wanneer de aardappels een lekker kleurtje krijgen voeg je alle gesneden ingrediënten toe. Dit laat je nog even 2 minuutjes bakken, zodat alle smaken er lekker in trekken. Dan voeg je 4 eieren toe aan het mengsel. Dit geheel kan afgetopt worden met wat geraspte kaas. Roer het pannetje even goed door, zodat alle eiwit mooi verspreid is aan de onderkant, dan kan het het beste gaar worden. Wacht nu totdat het ei gaar is. Let hierbij wel op, als je het er te vroeg uithaalt, heb je kans op salmonella bacteriën, je mag eiwit nooit rauw eten. Nu is het tijd om je gerecht te serveren. Voeg eventueel nog wat mayonaise toe als je dat lekker vindt.
Eet smakelijk!