“Een heerlijke authentieke Dutch Oven erwtensoep. Op basis van pure ingrediënten zoals varkensstaart, zuurkoolspek, en spliterwten!””
Bereidingstijd: 3 uur
Voor 6 personen
Ingrediënten
- Spliterwten: 500g
- Zuurkoolspek: 300g
- Varkensstaarten: 5
- Rookworst: 1
- Water: 2L
- Prei: 1
- Winterpeen: 1
- Uien: 2
- Aardappels: 3
- Knoflook: 2 tenen
- Kruidnagel: 2 tl
- Peper & Zout
Beschrijving
- Verwarm de kolen in de firestarter.
- Plaats de Dutch Oven boven de kolen.
- Warm olijfolie op in de pan.
- Plaats de varkens staarten, zuurkoolspek en spliterwten in de pan.
- Voeg 2 liter water toe aan de pan.
- Laat het geheel 1,5 uur trekken.
- Mochten de kolen erg aan warmte verliezen, kun je er altijd meer toevoegen.
- Snijd de prei, winter peen, uien, aardappels in blokjes en voeg toe aan de soep.
- Snijd ook de knoflook fijn en voeg toe aan de soep.
- Last het geheel nog 45 minuten trekken.
- Breng de soep op smaak met de kruidnagel, peper en zout.
- Haal de spek uit de pan, en snijdt het in blokjes.
- Voeg de spek weer toe aan de pan.
- Snijdt de rookworst in plakjes, en voeg toe aan de soep.
- Haal de varkens staarten uit de pan, en gooi deze weg.
- Zodra de rookworst opgewarmd is, kun je de soep opdienen.
- Eet smakelijk!